ГоловнаЕкономікаФінанси

Держказначейство розблокувало бюджетні платежі в регіони

"Усе згідно з нормою Бюджетного кодексу. Пішли платежі".

Держказначейство розблокувало бюджетні платежі в регіони
Фото: korrespondent.net

Державна казначейська служба відновила реєстрацію платіжних доручень на регіони.

Про це повідомив голова Львівської обласної ради, представник опозиційної партії "Європейська солідарність" Олександр Ганущин.

"Державна казначейська служба України почала по загальному фонду держбюджету реєструвати платіжні доручення відповідно до відкритих бюджетних асигнувань; реєструвати бюджетні зобов'язання відповідно до кошторисів. Усе згідно з нормою Бюджетного кодексу. Пішли платежі за дорученнями від 17.12.2019", - написав Ганущин у фейсбуці.

Платіжне доручення - це розрахунковий документ з дорученням платника банку здійснити переказ на певну суму на рахунок одержувача.

Водночас Ганущин зазначив, що невідомо, чи вистачить грошей на єдиному казначейському рахунку для підтримки "типу штатного" режиму останнього робочого тижня року.

Нагадаємо, що в середині грудня Міністерство фінансів урізало фінансування витрат через недовиконання державного бюджету. Останні кілька днів до Нового року вони будуть проводитися в порядку пріоритетності.

У січні-листопаді державний бюджет України за доходами було виконано тільки на 94,1%. За 11 місяців вони становили 899,745 млрд гривень при плані в 955,716 млрд гривень.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram