ГоловнаЕкономікаДержава

Україна розблокувала реверс газу з Угорщини

Новий оператор ГТС вже має угоди про взаємодію з Польщею, Румунією та Угорщиною.

20 грудня угорський оператор FGSZ ltd і ТОВ "Оператор ГТС України" домовилися про умови співпраці в точках з'єднання Берегове і Берегдароц, що повністю відповідають правилам транскордонної співпраці та законодавству ЄС.

Фото: tsoua.com

Пресслужба ОГТС інформує, що міжоператорська угода про точки з'єднання між Угорщиною та Україною набуде чинності з першого газового дня 1 січня 2020 року.

"Раніше, в 2015 році, угорський оператор FGSZ і попередній оператор ГТС України (АТ "Укртрансгаз") підписали угоду на основі мережевого кодексу ЄС. Зараз українська та угорська сторони домовилися плавно продовжувати співпрацю для забезпечення безперебійного передавання газу між країнами після 1 січня 2020 року. Важливо зауважити, що з 1 січня 2020 року в точці з'єднання Берегове також будуть застосовуватись стандартні правила ведення бізнесу, які до цього були заблоковані для інших користувачів мережі довгостроковим контрактом з Газпромом", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що новий оператор ГТС вже має угоди про взаємодію з Польщею, Румунією та Угорщиною. Переговори про схожі контракти зі Словаччиною і Молдовою зараз ведуться в щоденному режимі, і, як очікується, будуть підписані найближчим часом.

Як повідомлялося, 18 грудня Україна розблокувала реверс газу з Румунії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram