ГоловнаЕкономікаДержава

Закон про ціноутворення в дорожній галузі зробить дорожні роботи дешевшими й ефективнішими, - радник прем'єра Юрій Голик

Нинішня система архаїчна.

Закон про ціноутворення в дорожній галузі зробить дорожні роботи дешевшими й ефективнішими, - радник прем'єра Юрій Голик

«Завдання, яке поставили президент і уряд - всі 24 тисячі кілометрів трас у країні повинні бути ідеальними, - буде виконано», - впевнений радник прем'єр-міністра Юрій Голик. Однак для успішного втілення наміченого необхідно внести в законодавство деякі правки, наприклад, змінити систему ціноутворення в дорожній сфері. Про це, зокрема, заявив Юрій Голик в інтерв'ю, опублікованому "Дзеркалом тижня".

Наразі система ціноутворення, яка застосовується у дорожньому будівництві, є архаїчною, значно уповільнює дорожні роботи, підвищує їхню собівартість і не дає можливості професійним компаніям з передовими технологіями брати участь у будівництві українських доріг європейського рівня.

«У нас весь цей час система ціноутворення в будівництві базувалася на ресурсному методі, при якому необхідно обґрунтовувати кожну складову витрат дорожніх робіт і вказувати марки машини, кількість працівників, рівень заробітної плати, прибутку й інше. Даний процес розтягнутий в часі і передбачає велику кількість документів. Через це багато іноземних підрядників не можуть отримати доступ до будівництва доріг», - каже Голик.

Для того, щоб усунути перешкоди на шляху до швидкого і якісного дорожнього будівництва, розроблений законопроект 2234 про ціноутворення в дорожньому будівництві. Цей законопроект скоро повинні будуть прийняти депутати у вигляді закону.

«Комітет Верховної Ради з економічного розвитку вже підтримав наш законопроект про ціноутворення в дорожньому будівництві, яким впроваджується європейський підхід до формування цін в дорожній сфері», - повідомляє Голик.

Раніше Верховна Рада вже прийняла два закони про середньострокове планування в дорожній галузі, які також спрощують участь комерційних компаній у виконанні державних замовлень.

«Після прийняття закону про ціноутворення можна буде з впевненістю сказати, що за кілька місяців Верховна Рада зробила для дорожньо-будівельної галузі більше, ніж для неї було зроблено за всі попередні пару десятків років», - заявив радник прем'єра.

До речі, нещодавно Юрій Голик увійшов до топ 100 найвпливовіших українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram