ГоловнаЕкономікаДержава

Мільярди гривень Дорожнього фонду не перетворилися на нову інфраструктуру через поганий держменеджмент, - радник прем'єра Голик

Мільярди гривень Дорожнього фонду не перетворилися на нову інфраструктуру через поганий держменеджмент, - радник прем'єра Голик
Фото: facebook.com/y.golyk

Советник премьер-министра Украины Юрий Голик раскритиковал подходы областных администраций Украины к использованию средств Дорожного фонда.

Звіт про це він опублікував у себе у Facebook.

За його словами, 35% Дорожнього фонду йдуть саме в ОДА на ремонт і утримання доріг обласного та сільського значення. Плюс 20% від суми можуть використовуватися ОДА на ремонт доріг в межах населених пунктів.

"Як ОДА використовували 14 млрд грн Дорожнього фонду в цьому році. Якщо коротко - погано. Використовували не всі, тому що залишок в грошах близько 20%, і використовували погано - занадто багато ямкового ремонту та іншого мазохізму", - підкреслив Голик.

Ці дані - наслідок логіки, закладеної у використання Дорожнього фонду попередниками нинішніх глав ОДА. Губернатори, призначені в 2019 році, "їхали по вже прокладених рейках", уточнив він.

"Але. Важливо побачити картину зараз, щоб зробити правильні висновки на наступний рік", - зазначив радник прем'єра.

Раніше Юрій Голик повідомив, що уряду вдалося залучити 900 мільйонів євро від ЄБРР і ЄІБ для будівництва 340 кілометрів доріг в 5 областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram