ГоловнаЕкономікаБізнес

Силовики викрили мережу нелегальних міні-НПЗ

Паливо продавали через більш ніж 150 АЗС по всій країні.

Силовики викрили мережу нелегальних міні-НПЗ
Фото: gp.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України та Національної поліції викрили схему виготовлення і реалізації контрафактного палива в промислових масштабах.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Генпрокуратури, а також на сайті СБУ.

Фото: gp.gov.ua

За даними слідства, представники групи приватних комерційних компаній на підконтрольних мінінафтопереробних заводах у різних регіонах України налагодили виробництво палива шляхом додавання до нього спиртів, сильнодіючих токсичних речовин, інших октанопідвищувальних, мастильних, деприсаторних, детонаційних присадок, небезпечних для людини.

За версією слідства, виготовлене небезпечним способом паливо (як бензини, так і дизельне паливо) реалізовували через більш ніж 150 АЗС по всій території країни. При цьому частину - без сплати обов'язкових акцизних платежів (у 2019 році бюджет не отримав понад 20 млн грн), що дозволяло зазначеним особам отримувати надприбутки.

Фото: gp.gov.ua

Під час проведення санкціонованих слідчих процесуальних дій в офісних, складських, виробничих приміщеннях і на низці АЗС оперативники локалізували зазначену протиправну діяльність, а також отримали можливі докази її здійснення для притягнення винуватих осіб до відповідальності.

Фото: gp.gov.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram