ГоловнаЕкономікаДержава

Верховний суд Швейцарії відмовив Росії у скасуванні компенсації "Укрнафті" за Крим

Це рішення не підлягає оскарженню.

Верховний суд Швейцарії відмовив Росії у скасуванні компенсації "Укрнафті" за Крим
Фото: ua-energy.org

Верховний суд Швейцарії остаточно відмовив Росії в проханні скасувати рішення міжнародного арбітражного суду на користь "Укрнафти". Про це повідомили в пресслужбі компанії

Йдеться про рішення суду від 12 квітня 2019 року, яким Росію зобов'язали виплатити на користь "Укрнафти" понад 44 мільйони доларів компенсації за експропріацію інвестицій "Укрнафти" в Криму.

У травні Росія звернулася до Верховного суду Швейцарії з вимогою скасувати це рішення міжнародного арбітражу, але 12 грудня їм було відмовлено.

"Крім того, Верховний суд Швейцарії зобов'язав Росію заплатити "Укрнафті" 155 000 швейцарських крон (понад 380 000 грн) судових витрат. "Укрнафта" розраховує на те, що Росія поставиться до остаточного рішення з повагою і проявить цивілізованість у виконанні", - підкреслили в пресслужбі.

Відзначають, що рішення Верховного суду від 12 грудня є остаточним і не підлягає оскарженню. Воно ставить крапку в спробах РФ позбавити "Укрнафту" можливості отримати компенсацію за експропрійовані в Криму інвестиції.

"Рішенням міжнародного арбітражного суду, яке Росія просила скасувати, на РФ покладено відповідальність за дії збройних формувань, які в квітня 2014-го здійснили силове захоплення адміністративного офісу та автозаправок "Укрнафти" в Криму, після чого інвестиції "Укрнафти" були формально експропрійовані окупаційною владою", - підсумували в "Укрнафті".

Нагадаємо, в травні Росія подала апеляції на два рішення міжнародного суду в Гаазі за позовами українських компаній за Крим. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram