ГоловнаЕкономікаДержава

У міністерствах погодили приватизацію вже 415 держпідприємств

Зеленський доручив продати 500.

У міністерствах погодили приватизацію вже 415 держпідприємств
Фото: obozrevatel.ua

На 25 листопада міністерства погодили приватизацію 415 державних підприємств, єдиних майнових комплексів і пакетів акцій.

Про це йдеться на сайті Фонду державного майна, де в понеділок оприлюднили список із 76 нових об'єктів, які підлягають приватизації.

Найбільшу кількість об'єктів передали Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища, а також Міністерство інфраструктури. Серед переданих об'єктів - Скадовський морський торговельний порт, морський торговельний порт "Усть-Дунайськ", "Інститут титану", Львівський державний ювелірний завод, державна авіаційна компанія "Херсон-Авіа" та інші.

Також найближчим часом очікується передача в ФДМ для приватизації 339 об'єктів від Мінекономіки.

Після підготовки ці об'єкти планують виставити на аукціони через 45 електронних майданчиків у системі "ProZorro.Продажі". На сьогодні там уже виставлено 164 об'єкти малої приватизації.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Володимир Зеленський доручив відновити велику приватизацію. Перший конкурс повинен відбутися не пізніше ніж 1 квітня 2020 року.

У жовтні Верховна Рада скасувала список із більш ніж тисячі підприємств, що не підлягають приватизації.

У листопаді Зеленський доручив передати на приватизацію 500 підприємств до кінця року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram