ГоловнаЕкономікаДержава

Зеленський назвав Україну привабливим стартапом і неограненим алмазом

Президент розраховує на потужний економічний стрибок.

Зеленський назвав Україну привабливим стартапом і неограненим алмазом
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський назвав Україну одним з найпривабливіших стартапів на Землі і алмазом, що вимагає огранювання реформами й інвестиціями.

"Ви перебуваєте у феноменальній країні", - звернувся він до учасників Київського міжнародного економічного форуму в п'ятницю.

"Без зайвої скромності скажу, що це один з найцікавіших і найпривабливіших стартапів на планеті Земля. Це Україна", - сказав президент.

На його думку, останні 28 років в Україні лише імітували реформи, в результаті чого вона стала "економічним андердогом".

"Нова українська влада надто амбітна, щоб миритися з таким непривабливим статусом. І коли говорять, що наші шанси невисокі, коли нас недооцінюють, все це додає нам адреналіну, рішучості і сил для потужного економічного стрибка", - сказав Зеленський.

За його словами, для цього Україна повинна очистити судову систему, ввести однакові правила для всіх, продемонструвати успіх у боротьбі з корупцією, діджиталізувати процеси, реформувати освіту.

Зеленський додав, що головна цінність України - її народ.

"Інвестуйте в людей, інвестуйте в українців, інвестуйте в нашу молодь, інвестуйте в українські стартапи, малий і середній бізнес. І пам'ятайте: сьогодні Україна - це алмаз, який вимагає огранювання внутрішніми реформами і зовнішніми інвестиціями, щоб стати справжнім діамантом", - сказав президент.

Він додав, що готовий особисто гарантувати захист інвестицій.

"На цьому відео [на початку форуму] було показано, що до 2050 року будуть два основні гравці - Китай і Індія. Але також було сказано, що футурологи іноді помиляються. Коли я вирішив йти в президенти України, були теж два інших лідери. Але футурологи іноді помиляються. Тому ми повинні зробити все, щоб цього разу футурологи теж помилилися і серед двох стовпців - Індією і Китаєм - гідне місце зайняла також Україна", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram