ГоловнаЕкономікаДержава

Газівники хочуть узяти з кишень бізнесу і населення ще 36 млрд грн, - голова ФРУ

"Підвищення тарифів на транспортування газу фактично вбиває конкурентоспроможність вітчизняних підприємств".

Газівники хочуть узяти з кишень бізнесу і населення ще 36 млрд грн, - голова ФРУ
Руслан Ильичев
Фото: Макс Требухов

Анонсоване "Укртрансгазом" підвищення тарифів на транспортування газу призведе до збільшення платежів з боку бізнесу і населення на 36 млрд грн на рік. Про це заявив генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов, виступаючи на круглому столі "Нова тарифна політика у сфері транспортування газу: виклики для України", повідомляє Мінпром.

"Попередні розрахунки, які є у Федерації роботодавців, свідчать про те, що додаткові витрати українських споживачів газу від такого рішення складуть близько 36 млрд грн. І майже 18 млрд грн - це витрати, які понесе населення", - сказав він.

Іллічов підкреслив, що підвищення тарифів на транспортування газу фактично вбиває конкурентоспроможність вітчизняних підприємств.

Він звернув увагу на те, що український бізнес змушений сьогодні піднімати зарплату працівникам через відтік кадрів. За його словами, в Польщі, за останніми даними, офіційно працюють 2 млн українців, і польський бізнес робить усе, щоб українські робітники їхали до них. У свою чергу в українського бізнесу немає іншого виходу, крім підвищення зарплат робітникам, але можливості для цього опиняються під загрозою через необхідність платити в майбутньому підвищені платежі за транспортування газу.

Як повідомляли, раніше учасники ринку і експерти розкритикували ініціативу новоствореного ТОВ "Оператор ГТС України", дочірнього товариства "Укртрансгаз", про фактично триразове підвищення тарифів на транспортування газу. Вони висловили впевненість, що такі цифри є непідйомними для реального сектору української економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram