ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацполіція відкрила справу за фактом розкрадання 20 млн гривень під час будівництва експреса в Бориспіль

Справу розслідують з 4 грудня 2018 року.

Нацполіція відкрила справу за фактом розкрадання 20 млн гривень під час будівництва експреса в Бориспіль
Экспресс в аэропорт "Борисполь"
Фото: facebook/Євген Кравцов

Національна поліція розслідує кримінальне провадження за фактом привласнення та розтрати великої суми державних коштів чиновниками і бізнесменами під час будівництва експреса "Київ - Міжнародний аеропорт "Бориспіль"

Про це йдеться в матеріалах суду.

Справу розслідують з 4 грудня 2018 року за фактом привласнення коштів чиновниками одного з держпідприємств за попередньою змовою з посадовими особами приватного підприємства шляхом формального документального оформлення виконання робіт і внесення свідомо неправдивих відомостей в офіційні документи (ч. 5 ст. 191; ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу).

"Упродовж досудового розслідування встановлено, що протягом 2018 року ТОВ "Рілейд" неодноразово перемагало в державних закупівлях філії "Південно-Західна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" для об'єкту будівництва "Організація залізничного пасажирського сполучення Києва - Міжнародний аеропорт "Бориспіль" на загальну суму 20 444 582 гривні", - наголошується в повідомленні.

17 січня Печерський райсуд Києва надав поліції доступ до низки документів для встановлення обставин правопорушення і осіб, причетних до скоєння злочину.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Кабмін затвердив проект будівництва швидкісної залізничної лінії між Києвом і аеропортом "Бориспіль". Перший тестовий рейс експреса відбувся 25 жовтня.

З 30 листопада 2018 року УЗ запустила залізничне сполучення на маршруті. Після запуску експреса ним скористалися понад 6 тис. пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram