ГоловнаЕкономікаДержава

Зростання економіки Китаю сповільнилося до мінімуму з 1990 року

Показники ВВП китайської економіки надалі погіршуватимуться.

Зростання економіки Китаю сповільнилося до мінімуму з 1990 року
Фото: EPA/UPG

Внутрішній валовий продукт Китаю в четвертому кварталі 2018 року зріс на 6,4%. Цей показник нижчий, ніж кварталом раніше, коли китайська економіка показала зростання на 6,5%, пише Reuters із посиланням на дані Національного бюро статистики Китаю, оприлюднені в понеділок, 21 січня.

За підсумками року економіка Китаю зросла на 6,6%, що стало найнижчим показником з 1990 року. У 2017 році ВВП Китаю зріс на 6,8%.

Експерти Reuters очікують, що в цьому році відбудеться подальше уповільнення зростання ВВП до 6,3%, оскільки заходи з підтримки економіки дадуть ефект з відстрочкою. При цьому деякі спостерігачі припускають, що Китай завищує дані статистики, і справжні показники ВВП нижчі, ніж заявлені.

Ознаки охолодження економіки в Китаї викликають занепокоєння, оскільки країна останніми роками забезпечувала майже третину глобального росту. Уповільнення зростання ВВП Китаю може негативно вплинути на всю світову економіку. Це вже зараз позначається на прибутку найрізноманітніших компаній - від Apple до великих автовиробників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram