ГоловнаЕкономікаДержава

Планові перевірки Держархбудінспекції та їх результати доступні онлайн

У системі вже можна знайти інформацію про більш ніж 600 перевірок.

Планові перевірки Держархбудінспекції та їх результати доступні онлайн

Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) України долучилася до роботи з наповнення та вдосконалення модуля планування заходів державного нагляду (контролю) у рамках Меморандуму про співпрацю з BRDO. І вже сьогодні до онлайн системи підключено всі 24 територіальних органи ДАБІ та опубліковано 3728 записів про заплановані заходи державного архітектурно-будівельного контролю. Про це повідомляє прес-служба ДАБІ, передають Українські Новини.

За допомогою пілотного модуля планування заходів державного нагляду (контролю) автоматично сформовано проект Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік на основі пропозицій органів державного нагляду і контролю.

"Тільки через взаємодію бізнесу і контролюючих органів можна досягти високої якості та безпеки об'єктів будівництва в Україні. Сьогодні основним пріоритетом роботи ДАБІ стало не покарання порушників, а запобігання порушень у сфері будівництва, інформаційно-консультативна діяльність, щоб всі учасники містобудівного процесу були впевнені, що їхні інвестиції надійно захищені державою", - зазначив Олексій Кудрявцев.

Перевірити, чи включений конкретний суб'єкт господарювання до проекту Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік, можна безкоштовно і без реєстрації на сайті "Інтегрована автоматизована система державного нагляду (контролю)".

За словами Голови BRDO Олексія Гончарука, з моменту підключення ДАБІ минуло трохи менше тижня, але вже зараз у системі можна знайти інформацію про більш ніж 600 перевірок. "Це величезний крок не тільки до відкритості роботи органу, але і до аналізу ефективності управління ризиками в будівельній сфері".

Планові перевірки Держархбудінспекції на 2018 рік можна подивитися за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram