ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ порушив справу проти асоціації АЗС України

Її звинувачують у створенні перешкод під час розслідування змови на ринку бензину.

АМКУ порушив справу проти асоціації АЗС України
Фото: Варвара Свеженцева

Антимонопольний комітет 12 квітня почав розгляд справи, яка стосується створення перешкод у розслідуванні змови на ринку бензину і дизельного палива з боку Нафтогазової асоціації України.

Про це йдеться на сайті АМКУ.

З грудня 2017 року Комітет розслідує ймовірну змову компаній WOG і ОККО на ринку роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами. Під час розслідування виникла необхідність провести позапланову виїзну перевірку Нафтогазової асоціації України, яка об'єднує найбільших гравців на ринку нафтопродуктів, у тому числі фігурантів бензинової справи. Однак вона не надала членам комісії з перевірки доступу до інформації, яка містилася на електронних носіях.

АМКУ передбачає, що ця інформація могла мати суттєве значення для розслідування змови на ринках бензинів і дизпалива.

У зв'язку з цим асоціація стала фігурантом окремого розслідування. Їй загрожує штраф у розмірі до одного відсотка доходу (виручки) за останній звітний рік.

Нафтогазова асоціація України була створена в 2009 році, до її складу входять компанії "Укргазвидобування", WOG, ОККО, Shell, AMIC Україна, Socar, KLO, "Паралель", SunOil, GT Group, Glusco, "Центрнафтогазпостач", а також оптові постачальники "Альянс Ойл Україна" і "БНК-Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram