ГоловнаЕкономікаФінанси

Директора центрального сховища НБУ призначено членом Ради Нацбанку

Микола Каленський увійшов до Ради за квотою президента.

Директора центрального сховища НБУ призначено членом Ради Нацбанку
Фото: bank.gov.ua

Директора центрального сховища Національного банку Миколу Каленського призначено членом Ради НБУ терміном на п'ять років.

Про це йдеться в указі президента України №102/2018.

Микола Каленський з 2011 року працює в системі Національного банку. Спочатку він був першим заступником начальника Головного управління Національного банку по Києву та Київській області (2011-2014 рр.), потім начальником Головного управління Національного банку по Києву та Київській області (2014-2016 рр.), а з 2016 року керує центральним сховищем НБУ. Воно забезпечує прийом, видачу банкнот і монет територіальним управлінням Національного банку, облік і зберігання банкнот і монет національної валюти, а також перевезення готівки та інших цінностей у системі НБУ.

До приходу в Національний банк Микола Каленський працював начальником Контрольно-ревізійного управління в Житомирській області; заступником міністра фінансів, начальником Головного контрольно-ревізійного управління; державним секретарем Міністерства фінансів; головою Державної митної служби; першим заступником керівника Апарату Верховної Ради.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року Петро Порошенко призначив членами Ради НБУ Василя Фурмана і Богдана Данилишина, але посади ще двох членів Ради залишилися вакантними.

Відповідно до Закону "Про Національний банк України", до складу Ради НБУ входять четверо членів від Верховної Ради, четверо членів від Президента України, а також голова НБУ за посадою. Засідання можуть проводитися за наявності не менш ніж шістьох членів. Рада має збиратися не менш ніж 10 разів на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram