ГоловнаЕкономікаФінанси

Одному з колишніх керівників "Укргазбанку" повідомили про підозру (оновлено)

Олексію Омельяненку просять призначити заставу в розмірі 75 млн гривень.

Одному з колишніх керівників "Укргазбанку" повідомили про підозру (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Слідчі департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України від 13 квітня повідомили про підозру колишнього заступника голови правління "Укргазбанку".

Про це йдеться на сайті Генпрокуратури.

Екс-керівника банку підозрюють у скоєнні правопорушень, згідно з ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.205 (організація фіктивного підприємництва групою осіб за попередньою змовою), ч.3 ст.27, ч. 5 ст.191 (організація заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Під час досудового розслідування встановлено, що протягом 2008-2010 рр. колишній заступник голови правління АБ "Укргазбанк" за попередньою змовою з діючим на той час керівником однієї з дирекцій АБ "Укргазбанк" організував схему виведення державних коштів на рахунки завчасно створеного підконтрольного фіктивного підприємства шляхом надання йому кредиту на суму 100 млн грн і з метою подальшого заволодіння зазначеними коштами", - йдеться в повідомленні.

Ведеться досудове розслідування. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, встановлюються всі учасники схеми розкрадання державних коштів банку.

Оновлення. Журналіст Олександр Дубінський повідомив, що мова йде про колишнього співвласника і топ-менеджера банку Олексія Омельяненка, якому просять призначити заставу в розмірі 75 млн гривень.

Нагадаємо, "Укргазбанк" було націоналізовано під час кризи 2008-2009 років разом з банком "Київ" і "Родовід Банком". Зараз це один із найбільших банків України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram