ГоловнаЕкономікаДержава

Окуповані райони Донецької області заборгували 2,8 млрд грн за воду

Ціна води для ОРДО - всього 7 грн, "але і за такими тарифами не платять".

Окуповані райони Донецької області заборгували 2,8 млрд грн за воду
Фото: Сергей Нужненко

Райони Донецької області, які перебувають під контролем проросійських бойовиків, заборгували Україні 2,8 млрд грн за воду.

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Якщо на контрольованій території тариф становить близько 30 грн, то на окупованій - досі 7 грн, який є взагалі економічно необґрунтованим, але і за такими тарифами не платять: заборгованість становить близько 2,8 млрд грн", - написав він у фейсбуці за підсумками зустрічі з директорами філій комунального підприємства "Вода Донбасу".

За словами голови Донецької ОВЦА, на підприємстві необхідно підвищувати заробітну плату, а для цього потрібні реконструкція, зниження витрат і енергоємності.

"Задоволений загальним настроєм зустрічі: керівники філій налаштовані на результат, незважаючи на складності, з якими вони стикаються. Тому їхні зусилля заслуговують на повагу і всебічну підтримку", - резюмував Жебрівський.

Нагадаємо, комунальне підприємство "Вода Донбасу" надає послуги водопостачання споживачам 235 населених пунктів, послуги водовідведення споживачам 79 міст і селищ Донецького регіону.

Виробничі об'єкти підприємства - більш ніж 11 000 км магістральних водоводів і мереж на території регіону, 19 фільтрувальних станцій загальною продуктивністю 2 млн куб. метрів води на добу, 261 водопровідна насосна станція, 159 каналізаційних насосних станцій, 30 каналізаційних очисних споруд, 2188 км мереж водовідведення, об'єкти енергозабезпечення та зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram