ГоловнаПолітика

Прокуратура відправила під заочний суд голову окупаційної адміністрації Горлівки

Його звинувачують у тероризмі і в сепаратизмі.

Прокуратура відправила під заочний суд голову окупаційної адміністрації Горлівки
Фото: admin-gorlovka.ru

Прокуратура Донецької області за результатами заочного розслідування передала в суд обвинувальний акт проти голови окупаційної адміністрації Горлівки Івана Приходька.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

За даними слідства, 47-річний донеччанин, який до окупації працював заступником голови однієї з районних адміністрацій Донецька, з травня 2014 року співпрацює з "ДНР". За цей час чоловік встиг проявити себе на різних посадах, отримав звання "підполковника" і став заступником командира одного з батальйонів. У жовтні 2014 року брав безпосередню участь у бойових діях в районі міжнародного аеропорту "Донецьк" проти Збройних Сил України й інших військових формувань України.

У жовтні того самого року ватажок терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко призначив Приходька головою адміністрації Куйбишевського і Київського районів Донецька. У липні 2016 року Приходько став в.о. голови адміністрації Горлівки.

Він звинувачується в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній організації), і ч.1 ст.110 КК України (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України).

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі в разі затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram