ГоловнаПолітика

СБУ: Росія шукає передумови для вторгнення під приводом захисту російськомовного населення

"Ми не дамо їм реалізувати ці плани".

СБУ: Росія шукає передумови для вторгнення під приводом захисту російськомовного населення
Виктор Кононенко
Фото: стоп-кадр видео

Заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко на брифінгу в п'ятницю заявив, що оточення президента Росії Володимира Путіна створює передумови для введення військ в Україну вже восени.

"Ми володіємо інформацією про плани російської сторони, знаємо про існування в оточенні Путіна групи, яка поставила собі за мету створити передумови для введення вже восени цього року в Україну російських військ під приводом захисту російськомовного населення", - цитує Кононенко РБК-Україна.

"Для цього вони планують задіяти криміналітет, спортсменів, навколокримінальні структури для побиття учасників проросійських заходів і хресних ходів. Але ми не дамо їм реалізувати ці плани, будемо і надалі викривати підривну діяльність російських спецслужб", - додав він.

За даними Олександра Турчинова, на території України вже перебувають близько 65 тисяч осіб з числа російської армії. У Криму чисельність військових - понад 30 тисяч, на сході агресор представлений двома корпусами, чисельність яких перевищує більш ніж 35 тис. осіб.

За даними міністра оборони Степана Полторака Росія зосередила біля України 19 батальйонно-тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб. До складу цього угруповання входять близько 1000 танків, 2300 бойових машин, понад 1100 артсистем і близько 400 систем залпового вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram