ГоловнаПолітика

Аваков: механізму для запуску дострокових виборів сьогодні немає

Голова МВС також відкидає відставку уряду найближчим часом.

Аваков: механізму для запуску дострокових виборів сьогодні немає
Арсен Аваков
Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков переконаний, що механізму для запуску дострокових виборів в Україні сьогодні немає.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Я не бачу механізмів, які, так би мовити, можуть запустити цей процес (дострокових виборів, - ред.) зараз. Головне, що я не вірю в те, що це буде ефективним механізмом вирішення проблем у країні. Думаю, що це не більше, ніж війна амбіцій. А я не граю в амбіції. В Україні занадто складна ситуація", - сказав голова МВС.

Також Аваков переконаний, що відставки уряду найближчим часом не буде.

"Звіт уряду спрямований у Раду, відповідно до закону, давним давно. Звіт уряду не має на увазі автоматичного голосування за відставку або призначення. Якщо буде воля парламенту, будуть перестановки в уряді. Або їх не буде. Але на сьогодні ми не бачимо ніяких проблем у тому, щоб цей уряд пропрацював далі", - сказав він.

За його словами, помилково вважати, що "президент хоче його (прем'єра, - ред.) відставки", - додав Аваков.

Водночас Аваков не підтвердив інформацію про переговори зі створення єдиної провладної партії на чолі з прем'єром Володимиром Гройсманом.

"Таких етапів і переговорів немає", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко допустила ймовірність проведення дострокових парламентських виборів. Вона схвально висловилася про таку перспективу, зазначивши, що вибори - це "хороший шанс перевірити рейтинги".

Громадянська мережа "Опора" ще наприкінці минулого року заявила, що українські політичні партії почали готуватися до парламентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram