ГоловнаПолітика

РНБО наступного тижня посилить санкції проти Росії

Буде продубльовано санкції, які застосували США й інші європейські країни.

РНБО наступного тижня посилить санкції проти Росії
Фото: прес-служба РНБОУ

Рада національної безпеки й оборони України наступного тижня проведе засідання для вирішення питання про посилення санкцій проти Російської Федерації.

Про це на Київському форумі безпеки заявив Секретар РНБО Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна LB.ua.

"Ми вдячні за санкції, які реалізуються проти Росії. Особливо це стосується останніх санкцій, які застосував президент Трамп і США. Ці санкції особливо болючі для РФ", - заявив він.

Турчинов зазначив, що Україна також посилить санкції проти РФ.

"Хочу відразу поінформувати, що за дорученням президента наступного тижня відбудеться засідання РНБО, на якому буде продовжено санкції проти РФ, що вже існують. А також продубльовано санкції, які застосували США й інші європейські країни", - сказав він.

Нагадаємо, 6 квітня Сполучені Штати Америки ввели санкції проти росіян із так званого "кремлівського списку", російських бізнесменів і чиновників, наближених до президента РФ Володимира Путіна. Серед осіб, які потрапили під санкції, виявилися 24 росіянина, зокрема Олег Дерипаска, Сулейман Керімов, Ігор Ротенберг, Віктор Вексельберг, Олексій Міллер, Кирило Шамалов, Андрій Костін, Сергій Фурсенко, Михайло Фрадков, Микола Патрушев та інші. Також санкції стосуються низки відомих компаній, таких як "Група ГАЗ", "Базовий елемент", агрохолдинг "Кубань", "Газпром буріння", "Ренова", "Рособоронексорт", "Русал".

Фізичні та юридичні особи включені в список SDN, що передбачає блокування активів і заборону на укладення прямих або непрямих угод.

10 квітня президент Петро Порошенко доручив СБУ, Кабінету Міністрів і секретарю РНБО підготувати проект рішення про введення санкцій, максимально гармонізованих з тими, які застосував уряд США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram