ГоловнаПолітика

Полторак: Росія продовжує утримувати біля України 19 батальйонно-тактичних груп

Військові не виключають переростання конфлікту на Донбасі в повномасштабну агресію Кремля.

Полторак: Росія продовжує утримувати біля України 19 батальйонно-тактичних груп
Фото: pic.com.ua

Росія не збирається відмовлятися від продовження збройної агресії на сході України, вважає міністр оборони України Степан Полторак.

В інтерв'ю "Урядовому кур'єру" він заявив, що ймовірність переростання конфлікту на Донбасі в повномасштабну агресію Кремля нікуди не зникла.

"Цілком очікуване продовження агресивних дій на сході України. Більше того, існує ймовірність переростання конфлікту в повномасштабну агресію Кремля. Це правда, яка руйнує ілюзії про відмову Росії від окупації частини нашої території і виведення її військ у найближчій перспективі", - розповів голова Міноборони.

"На нашому кордоні вона зосередила 19 батальйонно-тактичних груп першого і другого ешелонів чисельністю понад 77 тисяч осіб", - наголосив міністр. До складу цього угруповання входить близько 1000 танків, 2300 бойових машин, понад 1100 артсистем і близько 400 систем залпового вогню.

Полторак вважає, що режим Путіна ще сподівається на повернення України в так званий "русскій мір" і відмову від євроатлантичної інтеграції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram