ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" звільнив главу "Укртрансгазу", - ЗМІ

Приводом для звільнення стали результати аудиту контракту з угорською компанією IP Systems Kft.

"Нафтогаз" звільнив главу "Укртрансгазу", - ЗМІ
Фото: Громадське

Мирослав Химко 16 квітня був звільнений з посади президента ПАТ "Укртрансгаз", повідомляє Економічна правда з посиланням на джерело.

За його даними, відповідне рішення правління "Нафтогазу" ухвалило в понеділок.

Приводом для звільнення стали результати аудиту Ernst&Young від 13 квітня, в якому досліджувався контракт між "Укртрансгазом" і угорською компанією IP Systems Kft. на створення платформи добового балансування газу, підписаний 2016 року.

"Результати аудиту акту приймання виконаних робіт були вкрай негативними", - говорить співрозмовник.

Він стверджує, що під цим актом (як і під самим договором - ред.) з боку "Укртрансгазу" стояв підпис Химка, що і було використано як формальний привід для його звільнення.

Бюджет контракту між "Укртрансгазом" і IP Systems Kft. становив 98 млн гривень.

Після торішнього звільнення з посади голови "Укртрансгазу" Ігоря Прокопіва, Мирослав Химко залишався останнім вагомим опонентом команди глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва в "Укртрансгазі".

За даними видання, Химко продовжить роботу у філії "Укртрансгазу" - "Оператор ГТС України" в статусі радника голови цієї компанії.

В.о. президента "Укртрансгазу" відсьогодні є Андрій Хоменко, який з грудня минулого року до останнього часу обіймав посаду члена правління - віце-президента з питань закупівель та матеріально-технічного будівництва "Укртрансгазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram