ГоловнаЕкономікаБізнес

Від членів Антимонопольного комітету вимагають узгодити ліцумови для лотерейного ринку на позачерговому засіданні

Засідання відбудеться сьогодні.

Від членів Антимонопольного комітету вимагають узгодити ліцумови для лотерейного ринку на позачерговому засіданні
Агия Загребельская
Фото: Цензор.НЕТ

Закрите позачергове засідання АМКУ для розгляду ліцензійних умов призначено на 16:00 сьогодні, 16 березня.

Як передає Цензор, сьогодні о 16:00 АМКУ знову збере закрите позачергове засідання, щоб заново обговорити вимогу Міністерства фінансів затвердити проект ліцензійних умов для лотерейного ринку в Україні. При цьому розглядати документ збираються в колишній редакції, без правок, незважаючи на затверджений АМКУ на колишньому засіданні негативний звіт про лотерейний ринок.

Державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська прокоментувала таке рішення голови АМКУ.

"Сьогодні на комітеті мали розглядати лист про погодження ліцензійних умов у редакції минулого року - саме ці ліцензійні умови АМКУ раніше не погодив. Мінфін посилався на те, що ми порушили регламент Кабінету Міністрів, відмовившись узгоджувати ліцумови. У зв'язку із цим Мінфін просить їх терміново узгодити і завізувати, незважаючи на всі наші зауваження. Проект рішення виноситься щодо узгодження із зауваженнями. Але за внесення цього рішення до порядку денного не проголосувала більшість членів комітету: 2 члени комітету з присутніх були проти, 3 утрималися і ще 3 були "за". У зв'язку з цим питання не проголосоване.

По-перше, матеріали про рішення були надані членам комітету за 15 хвилин до засідання, а не за 2 доби, як цього вимагає регламент для ознайомлення.

По-друге, в повноваження АМКУ не входить питання про виконання або невиконання регламенту. Третя причина в тому, що ми вже розглядали цей проект раніше", - говорить вона.

Проте голова профільного комітету прийняв рішення призначити позачергове засідання комітету.

"Воно відбудеться о 16:00 або 16:30 сьогодні. При цьому в порядок денний внесено лише одне питання - погодження листа Мінфіну щодо ліцензійних умов. І нам дають час до 16:00 на внесення зауважень", - говорить Загребельська.

За її словами, в практиці комітету таких прецедентів ще не було, проте Загребельська заявила, що її позиція залишиться незмінною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram