ГоловнаЕкономікаБізнес

Корисні поради: як вибрати онлайновий кредит

Корисні поради: як вибрати онлайновий кредит
Фото: пресс-служба НБУ

Будь-яка розумна людина усвідомлює, що у кредитуванні є не тільки переваги, а й мінуси. Головний недолік полягає в тому, що взяті в борг гроші доводиться віддавати, та ще з відсотками. Проте саме кредит у деяких життєвих ситуаціях може виявитися зручним, швидким і навіть вигідним способом отримати кошти, яких бракує.

Щоб ваш кредит виявився саме таким, важливо витратити час і знайти найкращого постачальника послуг, чесного і не дуже жадібного. Особливо це важливо в разі так званих швидких онлайнових кредитів і мікрофінансових організацій.

Прозорі умови

Оформляючи кредит он-лайн, не полінуйтеся прочитати умови. Зверніть увагу не тільки на процентну ставку, максимальну суму і термін, а й штрафи в разі прострочення, умови пролонгації і дострокове погашення, якщо воно взагалі можливе, різні пені і так далі. Навіть якщо перед вами «полотно» тексту дрібним шрифтом, краще його прочитати.

Гарна кредитна організація повинна відразу повідомити вам повну суму, яку ви повернете, а також суму періодичних платежів, включаючи всі комісії, відсотки, збори.

Процентна ставка

Один з визначальних чинників - це те, скільки ви переплатите за  онлайновий кредит. Деякі кредитні організації можуть змінювати ставку залежно від статусу позичальника, терміну і суми кредиту. Як правило, середня ставка за  онлайновий кредит, який ви повертаєте без прострочень, становить 0,5-1% на день або 30% на місяць.

Швидкі кредити видають широкому колу осіб без потреби збирати цілий пакет документів, однак за комфортні умови і ризик, який бере на себе організація, позичальник платить великими відсотками.

Умови видачі

Різні організації висувають різні умови для оформлення кредитів в інтернеті. Якщо час дозволяє, найкраще оформляти онлайнові кредити у своєму банку. Якщо це неможливо у вашому випадку, рекомендовано знайти кредитну організацію, яка зможе переказати гроші на вашу картку на прозорих умовах.

Опціонально мікрофінансові організації можуть не співпрацювати з людьми, у яких погана кредитна історія, є непогашені заборгованості, не той вік, або видавати їм кредити під ще більші відсотки.

Управління своїми фінансами

Варто розуміти, що швидкі кредити відрізняються дуже невигідною процентною ставкою. Оформляти їх варто, тільки якщо ви точно зможете їх віддати в обумовлений термін, ви тверезо оцінюєте свої можливості, позичаєте до зарплати або найближчого грошового надходження, обов'язково невелику суму, яку в разі форс-мажору вдасться позичити у знайомих, але точно погасити кредит. Відразу відзначте для себе, що прострочення швидкого кредиту може обернутися грошовими проблемами.

Якщо вам потрібна велика сума і на тривалий термін, можливо, є сенс звернутися по кредит у банк, почекати схвалення, зате отримати гроші на вигідніших умовах.

За матеріалами сайту  Moneyveo

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram