ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд зняв арешт з української нерухомості БТА Банку, накладений у справі Аблязова

На цей момент банк відновив свої права на вказане майно.

Суд зняв арешт з української нерухомості БТА Банку, накладений у справі Аблязова
Мухтар Аблязов
Фото: bk55.ru

Печерський районний суд Києва 22 листопада скасував арешт належних казахському БТА Банку об'єктів нерухомості в Києві, арештованих у справі колишнього власника банку Мухтара Аблязова.

Про це свідчать матеріали суду.

Зазначають, що в Генпрокуратуру надійшов запит від Національного бюро з протидії корупції Казахстану у справі Аблязова.

"Аблязов, як голова ради директорів БТА Банку, у 2005-2009 роках створив і керував злочинною спільнотою для скоєння особливо тяжких злочинів. Загальна сума викрадених коштів перевищує 7 млрд доларів, які виведено за межі Казахстану", - йдеться в повідомленні.

1 серпня Печерський райсуд Києва арештував низку об'єктів нерухомості на вимогу Казахстану: земельну ділянку 76,3 га в Одеській області (майно "Логопарк Хаджибей"); 100% акцій ТОВ "Галена", недобудований ТЦ, а також ТЦ "4ROOM" в Петропавлівській Борщагівці Київської області (майно Bardon Holding Sarl); офісний центр у Києві по вул. Жилянській, 75-А (майно Feston Ltd).

Також було арештовано майно компанії Barlaston Holding Sarl: майнові права на 67% частки статутного капіталу ТОВ "Український фонд розвитку регіонів" і ТОВ "Інноваційна будівельна компанія", майнові права на незавершене будівництво та земельну ділянку під житловий комплекс у Києві по вул. Ольшанській.

БТА Банк звернувся до суду з вимогою скасувати арешт, оскільки його наклали в інтересах банку, проте на цей момент банк відновив свої права на вказане майно. 22 листопада суд задовольнив позов банку і скасував арешт зазначених об'єктів нерухомості.

Нагадаємо, в червні суд Казахстану заочно засудив екс-голову БТА Банку до 20 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram