ГоловнаЕкономікаДержава

Українська компанія вперше перемогла в міжнародному тендері публічних закупівель

Умови та вартість контракту не розголошуються. 

Українська компанія вперше перемогла в міжнародному тендері публічних закупівель
Фото: www.dsv.ua

Державне зовнішньоторговельне підприємство "СпецТехноЕкспорт", яке входить до складу держконцерну "Укроборонпром", стало першою українською компанією, що здобула контракт від державної європейської компанії на постачання комплектувальних до танків T-72 протягом 2017-2019 років.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Умови та вартість контракту не розголошуються, проте зазначається, що в ході всього тендерного процесу "СпецТехноЕкспорт" постійно координував дії з експертами міжнародних закупівель Офісу з просування експорту.

"Сьогодні Світова організація торгівлі ставить Україну за приклад іншим щодо впровадження стандартів відкритості даних і активності в закупівлях відповідно до GPA. Перемога "СпецТехноЕкспорту"- це лише перший крок. Ми далі працюватимемо над тим, щоб ще більше українських компаній могли скористатися всіма можливостями, які дає відкритість ринків державних закупівель інших країн", - сказав перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Водночас заступник міністра - торговий представник України Наталія Микольська наголосила, що участь українських експортерів у міжнародних публічних закупівлях - це додаткові можливості на ринках 45 країн світу.

Нагадаємо, за даними РБК-Україна, наприкінці жовтня в керівників "СпецТехноЕкспорту" провели обшуки у справі про розтрату 198 млн гривень.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram