ГоловнаЕкономікаБізнес

На "Артемі" запускають виробництво корпусів для ракет РСЗВ

Серійний випуск почнеться 2018 року.

На "Артемі" запускають виробництво корпусів для ракет РСЗВ
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у п'ятницю представив на заводі "Артем" нову технологічну лінію виробництва корпусів для ракет реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Устаткування лінії - турецьке.

Ракети призначені для системи залпового вогню, в тому числі для вітчизняної РСЗВ "Вільха", що саме проходить випробування.

"Це дуже серйозний крок, який зробила наша оборонна промисловість для забезпечення ракетного щита нашої країни", - заявив секретар РНБО.

Турчинов прогнозує, що серійне виробництво ракетних корпусів почнеться 2018 року.

"Уже сьогодні ми зняли виниклий після 2014 року дефіцит, що стосується забезпечення ракетних систем залпового вогню... Ми сподіваємося, що серійне виробництво почнеться з наступного року", - підкреслив секретар РНБО.

При цьому, за його словами, в Україні залишається дефіцит снарядів великого калібру.

Нагадаємо, 6 листопада пройшли випробування артилерійських снарядів калібру 152 мм, мін для нових мінометів калібру 60 мм і гранат для автоматичних станкових гранатометів, які планують випускати в Україні.

У липні 2017 року на РНБО було прийнято рішення побудувати в Україні завод з виробництва боєприпасів. На реалізацію цього завдання заплановано виділити 1 млрд 400 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram