ГоловнаПолітика

В Україні побудують новий завод із виробництва боєприпасів

На реалізацію цього завдання виділять 1,4 млрд гривень.

В Україні побудують новий завод із виробництва боєприпасів
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко запропонував побудувати в Україні завод із виробництва боєприпасів. На реалізацію цього завдання заплановано виділити 1 млрд 400 млн гривень.

Про це він заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони, повідомляють на сайті президента.

За словами президента, значна частина коштів від перевиконання бюджету буде спрямована на посилення сектору оборони і безпеки.

"Мною внесена пропозиція щодо будівництва заводу боєприпасів, запровадження новітніх технологій в повній відповідності зі стандартами НАТО, що забезпечить взаємосумісність боєприпасів, що випускаються за основними калібрами", - сказав президент.

"Це дасть можливість не просто складати боєприпаси, а забезпечити виготовлення боєприпасів вже з вітчизняної сировини. Ми маємо, відповідно, відновити ті потужності, які були в Україні до початку окупації Російською Федерацією. Я ставлю цю позицію як один з основних пріоритетів", - підкреслив Порошенко.

Крім того, 1 млрд 600 млн гривень будуть спрямовані на закупівлю новітнього озброєння і військової техніки.

Нагадаємо, раніше заступник гендиректора держконцерну "Укроборонпром" Володимир Коробов говорив, що концерн готовий розгорнути масштабне виробництво боєприпасів у разі отримання фінансування за 18 місяців. Цей завод зможе випускати патрони як натовського калібру, так і пострадянського.

Водночас голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський раніше говорив, що ЗСУ найближчими роками патрони замовляти не будуть, тому будувати патронний завод немає сенсу.

Раніше в Україні функціонував Луганський патронний завод, який виробляє боєприпаси для стрілецької зброї і який зараз розташований на тимчасово не підконтрольній владі території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram