ГоловнаПолітика

Siemens подасть у суд через постачання його турбін у Крим

Німці підтвердили, що їхня продукція потрапила на півострів, оминаючи санкції.

Siemens подасть у суд через постачання його турбін у Крим
Фото: vk.com/TMPFM2

Німецький концерн Siemens визнав, що принаймні дві з чотирьох газових турбін, які постачили для проекту ТЕС на півострові Тамань, Росія перенаправила в Крим.

Як повідомляє Reuters, німці наполягають, що це було зроблено проти їхньої волі. Компанія має намір подати позови, щоб зупинити будь-які додаткові постачання у Криму і вивезти звідти обладнання.

Також Siemens повідомив, що розпорядився негайно припинити всю діяльність, яка стосується Криму.

Нагадаємо, що Росія почала будувати дві електростанції в окупованому нею Криму - біля Севастополя і біля Сімферополя. Електростанції проектували під турбіни Siemens, але постачання обладнання в Крим заборонена. Компаніям Євросоюзу заборонено постачати будь-яку продукцію на півострів. Санкції проти Криму запровадили 2014 року після його окупації Росією.

Поточне технічне рішення обох ТЕС передбачає встановлення газових турбін потужністю 160-187 МВт. Єдиним російським виробником таких турбін є спільне підприємство Siemens і концерну "Силові машини" в Санкт-Петербурзі, в якому німецький акціонер має 65%.

Російська влада планувала, що першу чергу станцій у Севастополі і Сімферополі на 570 мегаватів буде введено в експлуатацію у вересні 2017 року, другу чергу зі зростанням потужності до 940 мегаватів - у березні 2018 року.

На початку липня 2017 року з'явилася інформація, що турбіни Siemens надійшли у Крим, оминаючи санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram