ГоловнаПолітика

Арешонков не побачив кримінального правопорушення в поданні на Довгого

"Якщо говорити про Довгого, у нас тут більше адміністративна чи політична відповідальність".

Арешонков не побачив кримінального правопорушення в поданні на Довгого
Фото: Макс Требухов

Подання Генеральної прокуратури на зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого містить ознаки адміністративного, а не кримінального правопорушення.

Про це в ефірі телеканалу News One заявив заступник голови комітету з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради, депутат від БПП Володимир Арешонков, пише

"Цензор".

"Якщо говорити про Довгого, то, на жаль для прокурорів, на щастя для нього, у нас тут більше адміністративна чи політична відповідальність, оскільки рішення приймалося колегіальним органом", - зазначив Арешонков.

Він підкреслив, що юристи регламентного комітету під час розгляду подань на депутатів знайшли слабкі місця в матеріалах, поданих слідством, і висловили сумніви в доказовій базі.

Нагадаємо, 4 липня Регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Олеся Довгого і визнав його недостатньо обґрунтованим.

21 червня Луценко направив до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності позафракційного народного депутата Олеся Довгого. Справа стосується виділення земельних ділянок у столиці протягом 2007-2009 років, коли Довгий був секретарем Київської міської ради. Йому закидають зловживання службовими обов'язками з метою незаконного відчуження 10 земельних ділянок заказника "Острів Жуків" загальною площею 44,25 га (ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram