ГоловнаЕкономікаБізнес

"Спецтехноекспорт" спростовує проведення фіктивних угод

"Жодних протиправних дій і фіктивних поставок продукції підприємство не здійснювало".

"Спецтехноекспорт" спростовує проведення фіктивних угод
Фото: ukroboronprom.com.ua

Компанія "Спецтехноекспорт", яка входить у концерн "Укроборонпром", заперечує факт проведення фіктивних угод.

Про це йдеться в коментарі прес-служби компанії до новини від 2 листопада "Поліція запідозрила фірму "Укроборонпрому" у відмиванні 80 млн гривень".

"«Спецтехноекспорт» регулярно співпрацює із сотнями українських і іноземних компаній - виробників і постачальників продукції військового і подвійного призначення. Сам факт завершення експортної або імпортної поставки державним спецекспортером свідчить про те, що ця операція не може бути фіктивною. Наявність будь-якого обладнання військового та подвійного призначення і факт перетину ним українського кордону підтверджується відповідними документами і відмітками державного митного контролю, контролюється Державною службою експортного контролю та іншими державними органами та установами. Ніяких протиправних дій і фіктивних поставок продукції за участю «Спецтехноекспорту», що вивчаються в рамках чинного кримінального провадження, підприємство не здійснювало. деталі здійснення платіжних операцій компаніями, з якими ми співпрацюємо, нам не відомі", - сказано в ньому.

Компанія підкреслює, що в рамках кримінальної справи про перерахування 80 млн гривень фірмі "Спецпроммеханізація", яку поліція вважає фіктивною, суди винесли 236 ухвал, але остаточне рішення не прийнято.

Компанія "Спецтехноекспорт" займається експортно-імпортними відносинами на світовому ринку продукції та послуг військового і подвійного призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram