ГоловнаЕкономікаДержава

У "Чорноморнафтогазі" розповіли, скільки українського газу щорічно краде Росія

Видобутий газ постачають в Крим.

У "Чорноморнафтогазі" розповіли, скільки українського газу щорічно краде Росія
"Черноморнефтегаз"
Фото: minek-crimea.gov.ua

В українській компанії "Чорноморнафтогаз" стверджують, що Росія щорічно видобуває на шельфі Чорного моря 2 мільярди кубометрів газу.

Про це повідомляє ВВС-Україна.

"У Криму видобуває газ російська компанія "Державне унітарне підприємство "Чорноморнафтогаз", яка потрапила у всі санкційні списки", - розповіла голова української компанії Світлана Нєжнова.

За її словами, українські активи в Криму Росія привласнила після анексії Криму в 2014 році, і тепер видобутий газ постачають на півострів.

Як повідомлялося, 10 жовтня 2014 року Генеральна прокуратура України внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про протиправне заволодіння майном "Чорноморнафтогазу" за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 206-2 Кримінального кодексу України, та за фактом незаконного видобутку природного газу службовими особами "Чорноморнафтогазу" за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. У 2014 році "Чорноморнафтогаз" планував видобути 2,4 млрд куб. м природного газу, 58,5 тис. тонн газового конденсату та 7,2 тис. тонн нафти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram