ГоловнаЕкономікаДержава

Держрезерв поскаржиться на СБУ і Генпрокуратуру в НАБУ

Стверджують, що конкурс на закупівлю палива на 257 млн грн був прозорим.

Держрезерв поскаржиться на СБУ і Генпрокуратуру в НАБУ
Фото: Госрезерв

Керівництво Державного агентства резерву України збирається просити НАБУ і Антикорупційну прокуратуру об'єктивно розслідувати ситуацію із закупівлею палива, через яку напередодні в агентстві провели обшук.

У повідомленні Держрезерву зазначають, що обшук СБУ і Генпрокуратури 31 жовтня в центральному офісі агентства проводили на підставі ухвали Печерського районного суду Києва від 4 жовтня.

Метою обшуку було вилучення документів про фінансово-господарську діяльність ПП "ОККО-Бізнес Контракт" і ПАТ "Концерн Галнафтогаз" за участь у конкурсних торгах із закупівлі палива за бюджетні кошти. Аналогічні слідчі дії паралельно проводили за місцем проживання голови Держрезерву Вадима Мосійчука.

Держрезерв стверджує, що процедура закупівлі проводилася "в умовах абсолютної прозорості", проте в підсумку торги були скасовані, "оскільки навколо зав'язалася запекла боротьба впливових учасників ринку із застосуванням непрозорих механізмів досягнення своєї мети".

Зазначають, що ні факту постачання, ні факту закладки палива у сховища Держрезерву не було, тому не можна порушувати питання про заподіяння шкоди інтересам держави.

Починаючи з травня, це вже шоста перевірка діяльності Держрезерву і його керівника.

Нагадаємо, в повідомленні Генпрокуратури у зв'язку з обшуками вказувалося, що службові особи Держрезерву за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників палива в Україні під час формування запасів нафтопродуктів держави провели завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги із закупівлі за бюджетні кошти дизельного палива в кількості 17 тисяч тонн на загальну суму 257 млн грн, яке не відповідає вимогам державних стандартів України щодо строків його зберігання, чим державі було завдано збитків в особливо великих розмірах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram