ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" збирається купити 6 рейкових автобусів і 15 локомотивів у 2017 році

"Наш інвестиційний план на наступний рік - більш ніж 26 млрд гривень".

"Укрзалізниця" збирається купити 6 рейкових автобусів і 15 локомотивів у 2017 році
Фото: Александр Рудоманов

"Укрзалізниця" збирається купити 6 рейкових автобусів і 15 локомотивів у 2017 році, повідомив на засіданні уряду в середу голова правління компанії Войцех Бальчун.

"Наш інвестиційний план на наступний рік - більш ніж 26 млрд гривень. Це велике зростання порівняно з 2016 роком. У рамках цього плану ми побудуємо 3 тис. вагонів на наших базах, купимо 3,6 тис. вагонів за рахунок кредитної лінії ЄБРР, відремонтуємо 34 тис. вагонів. По вантажних вагонах - наш робочий парк повинен становити близько 72 тис. вагонів, і це повинно забезпечити потребу в перевезеннях, навіть у пікові періоди", - розповів він, виступаючи зі звітом перед членами Кабміну.

"Наступного року ми проведемо глибоку модернізацію 200 пасажирських вагонів, плануємо купити шість рейкових автобусів. Також ми запланували ремонт 360 локомотивів, і в рамках кредитної лінії від KfW ми, напевно, все-таки відмовимося від ремонтів і придбаємо 15 локомотивів", - цитує Бальчуна "Інтерфакс-Україна".

"Ми також проводимо ремонти поромів. У нас є два залізничні пороми, які стояли півтора року без роботи, ми платили кошти за їхнє утримання - 1,5 млн грн. Сподіваюся, перший пором запрацює вже в січні", - розповів Бальчун.

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" перебуває 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди склали 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%. "Укрзалізниця" є одним з найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram