ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін відмовив Yuzgaz в участі в УРП Юзівської площі

Компанія, яка прийшла на заміну Shell, не буде реалізовувати проект.

Кабмін відмовив Yuzgaz в участі в УРП Юзівської площі
Фото: www.kmu.gov.ua

Уряд відмовив нідерландській Yuzgaz B. V. в участі в угоді про розподіл продукції (УРП) Юзівської площі (Харківська та Донецька обл.).

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві у середу, передає Інтерфакс-Україна.

"Підтримати пропозицію міністра енергетики та вугільної промисловості щодо відмови ТОВ "Надра Юзівська" у відступленні права та обов’язків визначених угодою про розподіл вуглеводнів, які відбуваються в межах ділянки Юзівська", - зазначено в рішенні уряду.

Нагадаємо, Юзівську площу мала розробляти Shell, однак вона вийшла з проекту.

Наприкінці жовтня 2015 року ТОВ "Надра Юзівська", підконтрольна НАК "Надра України", оголосила новий конкурс із залучення інвестора для розробки Юзівської площі. Переможцем цього конкурсу наприкінці липня оголосили Yuzgaz B. V. (Нідерланди).

Засновником компанії є інвестиційний фонд Emerstone Energy, що входить в Emerstone Capital Partners бізнесмена Ярослав Кінаха (Jaroslav Kinach). Кінах також був президентом Iskander Energy, яка планувала займатися відновленням свердловин для видобутку метану вугільних пластів у Донецькій області. У 90-х роках минулого століття він очолював представництво Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні.

Юзівська ділянка площею 7886 кв. км розташована в Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей. За оцінками "Надр України", потенціал Юзівської площі перевищує 3 трлн куб м умовного палива, а базовий сценарій її розробки передбачає вихід на щорічний видобуток в 10 млрд куб. м, оптимістичний - 20 млрд куб. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram