ГоловнаЕкономікаДержава

Сьогодні Стокгольмський суд ухвалить окреме рішення у справі проти "Газпрому", - "Нафтогаз"

Окреме рішення є остаточним і обов'язковим для виконання сторонами.

Сьогодні Стокгольмський суд ухвалить окреме рішення у справі проти "Газпрому", - "Нафтогаз"

НАК "Нафтогаз України" очікує, що Трибунал при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма сьогодні винесе окреме рішення у спорі "Нафтогазу" і російського монополіста "Газпром" стосовно контракту на постачання газу в Україну з 2009 року.

Про це повідомляють на сайті НАКу.

"Очікується, що окреме рішення міститиме оцінку судом усіх юридичних і фактичних питань, на яких ґрунтуються вимоги сторін, крім певних елементів і розрахунку розміру вимог сторін, які підлягають задоволенню", - йдеться в повідомленні.

Розрахунок задоволених вимог при цьому мають надати пізніше - під час ухвалення остаточного рішення.

Окреме рішення є остаточним і обов'язковим для виконання сторонами.

Фото: naftogaz.com

Нагадаємо, сумарні позовні вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" становлять близько 50 млрд доларів: 30 млрд доларів - грошова компенсація за переплачену вартість газу і недоотримані доходи від транзиту, ще 15 млрд - потенційна вигода в разі внесення змін у транзитний контракт.

Сумарні вимоги "Газпрому" становлять близько 80 млрд доларів. З них близько 50 млрд доларів - це затребувана компенсація за нормою "бери або плати". Ще 30 млрд доларів "Газпром" може потенційно отримати, а "Нафтогаз" втратити до кінця дії контракту, якщо арбітраж підтвердить правомірність поточної редакції контракту купівлі/продажу газу.

"Нафтогаз" очікує рішення Стокгольмського суду з приводу спору з "Газпромом" найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram