ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова "Нафтогазу" про суд з "Газпромом": ми стаємо більш оптимістичними, ніж ми були до цього

У "Газпромі" вже обговорюються варіанти можливого програшу.

Голова "Нафтогазу" про суд з "Газпромом": ми стаємо більш оптимістичними, ніж ми були до цього

Голова правління "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що остання інформація з Стокгольмського арбітражу, де українська компанія судиться з "Газпромом", вселяє йому оптимізм.

"Ми останнім часом отримуємо багато інформації вже від трибуналу щодо можливих термінів і результатів. Ми стаємо більш оптимістичними, ніж були до цього. І це все, що я можу сказати. Я дуже обмежений в будь-яких інших коментарях, поки що я не зможу показати остаточне рішення, а це буде найближчим часом", - сказав він в п'ятницю ввечері в ефірі 5 каналу.

Голова "Нафтогазу" зазначив, що в "Газпромі" вже обговорюються варіанти можливого програшу.

"Газпром "публічно обговорює це питання, і вони так само найближчим часом очікують рішення. Я спостерігаю в публічному домені певну зміну риторики в напрямку того, що можуть бути і варіанти програшу, і різні варіанти. Що це означає? Я не можу сказати, але повторюся - рівень нашого оптимізму потроху зростає", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, що сумарні позовні вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" становлять близько 50 млрд доларів: 30 млрд доларів грошова компенсація за переплачену вартість газу і недоотримані доходи від транзиту і ще 15 млрд потенційної вигоди в разі внесення змін у транзитний контракт.

Сумарні вимоги "Газпрому" становлять близько 80 млрд доларів з них близько 50 млрд доларів - це затребувана компенсація за нормою "бери або плати". Ще 30 млрд доларів "Газпром" може потенційно отримати, а "Нафтогаз" втратити до кінця дії контракту, якщо арбітраж підтвердить правомірність поточної редакції контракту купівлі/продажу газу.

Остаточне рішення Стокгольмського суду за контрактом на постачання газу очікується в квітні, за з транзитним контрактом - в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram