ГоловнаЕкономікаФінанси

Сбербанк офіційно заявив про відхід з українського ринку

Банк також нагадав про укладену 27 березня угоду про продаж консорціуму іноземних інвесторів.

Сбербанк офіційно заявив про відхід з українського ринку
Фото: Макс Требухов

Російський Сбербанк офіційно заявив про відхід з українського ринку.

Про це йдеться в заяві на сайті української "дочки" Сбербанку.

"Негативні тенденції в економічному житті України створили передумови для прийняття рішення про відхід з українського ринку. Події останнього місяця - введення санкцій РНБО, а також агресивні дії з боку "Національного корпусу" активізували переговорний процес з покупцем активу Сбербанку в Україні. Сбербанк відкрито заявляє про готовність коректно вийти з українського ринку, при цьому максимально захищаючи інтереси українських клієнтів і співробітників", - ідеться в заяві.

При цьому банк нагадує про укладену 27 березня угоду про продаж ПАТ "Сбербанк" консорціуму іноземних інвесторів.

"Ми сподіваємося, що процес переходу активу Сбербанку в Україні консорціуму нових власників пройде відповідно до чинного законодавства України і в рамках міжнародного права", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, ПАТ "Сбербанк" - найбільший із банків із російським капіталом в Україні та один із найбільших у принципі. Його активи становлять майже 50 млрд гривень. Більші за нього тільки державні Приватбанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Укргазбанк, а також Райффайзен Банк Аваль, що належить австрійцям.

Також російському Сбербанку належить львівський ВіЕс Банк (колишній Volksbank), що займає 29-те місце за розміром активів.

16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік стосовно ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" через їх приналежність російській державі. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб.

19 березня заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що всі українські банки, що належать Росії, виставлені на продаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram