ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ відніс "Фінбанк" до неплатоспроможних

За даними Фонду гарантування вкладів, 99% вкладників банку отримають свої вклади в повному обсязі.

НБУ відніс "Фінбанк" до неплатоспроможних

Національний банк України відніс "Фінбанк" до категорії неплатоспроможних.

Відповідне рішення ухвалене правлінням НБУ 7 квітня, повідомляє прес-центр НБУ.

"ПАТ "Фінбанк" не подав у встановлені строки Національному банку план заходів щодо приведення діяльності банку відповідно до вимог законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України щодо операцій з пов'язаними з банком особами. Також у Нацбанку стверджують, що "Фінбанк" не забезпечив реалістичної програми капіталізації.

"Невживання банком і акціонерами ПАТ "Фінбанк" запланованих заходів призвело до погіршення його фінансового стану. Зокрема, непогашення позичальником заборгованості за кредитами призвело до необхідності формування резервів під кредитні ризики, що призвело до збитків та зменшення розміру регулятивного капіталу. Капітал банку отримав негативне значення "-" 320 млн грн. Це зі свого боку спричинило порушення економічних нормативів", - йдеться в повідомленні.

За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, 99% вкладників ПАТ "Фінбанк" отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовані Фондом гарантування вкладів суму 200 тис. грн. Клієнти з великими обсягами вкладів отримають виплати у межах суми, гарантованої фондом.

Найбільшим акціонером Фінбанку є Олександр Грановський, бізнес-партнер Бориса Кауфмана. Раніше Кауфман також мав частку у Фінбанку, але в жовтні 2014 року вийшов зі складу акціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram