ГоловнаЕкономікаДержава

Блок Зміївської ТЕС перевели з антрациту на газове вугілля

Стратегічна мета України - стати повністю незалежною до 2020 року.

Блок Зміївської ТЕС перевели з антрациту на газове вугілля
Змиевская ТЭС
Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

На Зміївській тепловій електростанції в Харківській області запустили енергоблок, який працює на газовому вугіллі.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Фейсбуці.

"Виконано нашу ще одну обіцянку і, випереджаючи всі заплановані графіки, запущено в роботу енергоблок №2 Зміївської ТЕС, який тепер працює на газовому вугіллі. Ми обіцяли вжити заходів щодо зменшення використання вугілля дефіцитної антрацитовой групи, і ми поступово втілюємо їх у життя", - написав прем'єр.

Він також наголосив, що стратегічна мета України - стати повністю незалежною. За його словами, досягти цієї мети планують до 2020 року.

"Запущено вкрай важливий для енергетичної безпеки України проект. Це наближає нас до нашої стратегічної мети - до 2020 року стати незалежними. Тепер жителі селища Слобожанське зможуть узимку безперебійно отримувати тепло і комфорт у своїх будинках", - додав Гройсман.

Нагадаємо, в Україні на вугіллі повністю або частково працюють усі 14 теплових електростанцій. Із них сім - на вугіллі антрацитової групи "А" і "Т".

З 15 березня 2017 року Україна ввела транспортну блокаду ОРДЛО. З окупованої частини Донбасу на українські ТЕС раніше постачали дефіцитне вугілля-антрацит. Тепер його потрібно замінювати імпортним вугіллям.

До кінця року планують перевести на газове вугілля два блоки Зміївської ТЕС і один блок Трипільської ТЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram