ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд визнав законним штраф АМКУ "Тедісу"

Госпсуд визнав законним рішення про 431 млн гривень штрафу.

Суд визнав законним штраф АМКУ "Тедісу"

Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову компанії "Тедіс Україна" до Антимонопольного комітету про визнання недійсним рішення про штраф на 431 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті АМКУ.

"Сьогодні, 31 травня, Госпсуд Києва відмовив повністю в задоволенні позову ТОВ "Тедіс Україна" до Антимонопольного комітету України про визнання недійсним і скасування рішення АМКУ від 16 грудня 2016 N551-р", - йдеться в повідомленні.

Зазначеним рішенням АМКУ визнав, що компанія "Тедіс Україна" в період 2013 року - 9 місяців 2015 року зловживала монопольним становищем на загальнодержавному ринку дистрибуції цигарок. Суд оштрафував компанію на 431 млн гривень і зобов'язав усунути порушення.

Нагадаємо, "Тедіс Україна" контролює весь ринок дистрибуції тютюнових виробів. Його послугами користуються всі чотири найбільші виробники: "Філіп Морріс Україна", "JTI Україна", "Імперіал Тобако Юкрейн" і "BAT Україна", які займають 98% ринку цигарок. У 2014 і 2015 роках 100% вироблених в Україні цигарок були реалізовані "Тедісу" (тоді ще "Мегаполіс").

За рахунок цього "Тедіс Україна" входить у топ-20 найбільших українських компаній.

Торік АМКУ визнав, що в Україні не існує конкуренції на ринку дистрибуції цигарок і що монопольне становище з 2013 року на ньому займає компанія "Тедіс-Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram