ГоловнаЕкономікаБізнес

Під час обшуків у "Тедіс" і АМКУ знайшли горілку з "ЛНР"

"Пшеничну" знайшли у одного з керівників комітету.

Під час обшуків у "Тедіс" і АМКУ знайшли горілку з "ЛНР"
Фото: censor.net.ua

Під час обшуків у справі проти дистриб'ютора сигарет компанії "Тедіс Україна" (раніше - "Мегаполіс Україна") на складах фірми на ринку "Юність" в Києві знайшли горілку, вироблену в "ЛНР". Така ж горілка була виявлена в кабінеті одного з керівників Антимонопольного комітету України, де теж відбулися слідчі дії з цієї справи.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ" з посиланням на джерело.

Нагадаємо, вранці в п'ятницю близько тисячі співробітників правоохоронних органів прийшли з обшуками в компанію "Тедіс Україна". Незабаром обшуки почалися в будівлі АМКУ. Голова МВС Арсен Аваков повідомив, що вони пов'язані зі справою "Тедіса", і зажадав відставки керівництва комітету.

"Тедіс" підозрюють у несплаті податків і фінансуванні тероризму. Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що з 2012 року бенефіціаром "Тедіс Україна" є громадянин РФ Ігор Кесаєв, до якого рішенням РНБО були застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон. А всі рішення в "Тедіс" приймаються за погодженням з топ-менеджером заводу ім. Дегтярьова, постачальником зброї "ДНР" і "ЛНР".

"Тедіс Україна" контролює весь ринок дистрибуції тютюнових виробів. Його послугами користуються всі четверо найбільших виробників: "Філіп Морріс Україна", "JTI Україна", "Імперіал Тобако Юкрейн" і "BAT Україна", які займають 98% ринку сигарет. У 2014 і 2015 роках 100% вироблених в Україні сигарет були реалізовані "Тедісу" (тоді ще "Мегаполісу").

За рахунок цього "Тедіс Україна" входить в топ-20 найбільших українських компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram