ГоловнаЕкономікаБізнес

Дніпровський металургійний комбінат зупинив виробництво

Серед причин - блокада і заборгованість з ПДВ.

Дніпровський металургійний комбінат зупинив виробництво
Фото: dmkd.dp.ua

Дніпровський металургійний комбінат (Кам'янське, Дніпропетровська область), що входить до складу корпорації "Індустріальний союз Донбасу", зупинив основні агрегати та обладнання через припинення поставок коксу і дефіциту обігових коштів.

"31 числа ми приступили безпосередньо до процесу так званої «гарячої» зупинки, коли не виробляється продукція і, відповідно, не проводиться відвантаження. Це стало наслідком відсутності можливості здійснювати поточні платежі в рамках наявних контрактних зобов'язань і завозити сировину в зв'язку зі значним дефіцитом обігових коштів", - наводяться на сайті підприємства слова директора з економіки ДМК Віталія Нагорняка.

Підприємство скаржиться, що Державна фіскальна служба не відшкодувала йому 1,044 млрд грн ПДВ. Також є проблеми з поставками коксу в зв'язку з блокадою транспортного сполучення з окупованою територією.

"Оскільки ми перестали отримувати кокс з Алчевська (востаннє це було в січні), хоча для нас це був найбільш вигідний ціновий варіант, ми перейшли на роботу з ПрАТ «Євраз ЮЖКОКС» (колишній Баглейкокс). Але це підприємство вимагає з нас передоплату, плюс ціна на кокс становить $320-325 за тонну. А при таких цінах дуже складно збалансувати позитивну роботу комбінату, виключаючи нарощування збитків", - зазначив Нагорняк.

Дніпровський МК - один із найбільших металургійних комбінатів України. Входить до складу корпорації ІСД. Корпорація ІСД більш ніж на 50% належить групі інвесторів (імовірно, афілійованих із російським ВЭБ). Міноритарними акціонерами є Сергій Тарута і Олег Мкртчан. Корпорація контролює металургійні підприємства в Україні, Польщі та Угорщині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram