ГоловнаЕкономікаДержава

На Чорнобильській АЕС розікрали понад 13 млн гривень

Прокуратура відкрила кримінальну справу.

На Чорнобильській АЕС розікрали понад 13 млн гривень
Фото: Макс Требухов

Прокуратура Київської області розпочала провадження стосовно посадових осіб державного підприємства, що обслуговує Чорнобильську АЕС, які намагалися заволодіти понад 13 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

Встановлено, що посадові особи держпідприємства, яке є замовником держзакупівель спецодягу для працівників, належно не перевіряли достовірність і відповідність документів тендерної пропозиції одного з учасників торгів.

"За результатами закупівлі переможцем конкурсу було визнано підприємство, що надало пропозиції за найнижчою ціною. Проте надалі переможець тендеру відмовився від укладення договору про закупівлю товарів і переможцем визнали іншу особу. При цьому сума закупівлі вдвічі перевищила вартість придбаного товару", - наголошують у повідомленні.

Стосовно посадових осіб зареєстровано кримінальне провадження за ст. 366 (службове підроблення) та ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Вирішується питання про скасування прийнятих рішень у судовому порядку.

Нагадаємо, влітку минулого року директор ЧАЕС став фігурантом кримінальної справи про розкрадання коштів, які виводили через рахунки церкви в Славутичі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram