ГоловнаКультура

Паризький книжковий салон скасували через коронавірус

Ярмарок мав відбутися з 20 по 23 березня.

Франція скасувала ювілейний, 40-й Паризький книжковий салон через загрозу поширення коронавірусу. Про це повідомив президент Національної видавничої спілки Вінсент Монтань, передає Livres Hebdo.

«Ми шкодуємо, що прийняли рішення про скасування Паризького книжкового салону'2020, який мав пройти з 20 по 23 березня. Паризький книжковий салон призначає вам зустріч 2021 року з новими очікуваннями і новими відкриттями навколо книг і читання», - зазначив він.

Монтань додав, що вжиті урядом заходи матимуть суттєвий вплив на низку літературних подій Франції цього року. «У разі форс-мажорних ситуацій вирішуємо не ми, а уряд», - додав він.

Паризький книжковий салон - найбільший книжковий ярмарок у Франції. Організатори запланували 800 заходів, а у фокусі фестивалю мали бути дискусії з філософами, журналістами і науковцями про екологічні проблеми, політику, міграцію, гендерну рівність, трансгуманізм, кінець капіталізму і т.д.

Нагадаємо, станом на 2 березня у Франції зафіксовано 130 випадків коронавірусу, двоє людей померли.

Своєю чергою Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) підвищив рівень загрози поширення коронавірусу Covid-19 з помірного до високого. Для координації між країнами ЄС створено групу реагування "Корона".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram