ГоловнаКультура

Інформаційна база пам'яток культури Києва запрацює наступного року, - КМДА

Громадськість зможе здійснювати публічний контроль над збереженням культурних об'єктів.

Інформаційна база пам'яток культури Києва запрацює наступного року, - КМДА
Андреевский спуск 34, Киев
Фото: Википедия

Інформаційна база пам'яток культури Києва запрацює наступного року. Про це повідомив пресцентр КМДА з посиланням на заступника голови міськадміністрації Валентина Мондриївського.

"Ми працюємо над проєктом, який повинен синхронізувати всю наявну інформацію про пам'ятки культури столиці. До цього часу в місті не було повністю зведеної єдиної бази культурної спадщини, яка надавала б інформацію про технічний стан об'єкта, наявність приписів і такого іншого", - зазначив Мондриївський.

За його словами, київська влада вже на фінішній прямій щодо заповнення цього реєстру. Наступного року він буде представлений у повному обсязі.

"Це крок назустріч громадськості, яка зможе здійснювати публічний контроль над збереженням таких об'єктів", - додав заступник голови КМДА.

У базі буде кілька розділів, серед яких:

  • місцезнаходження об'єкта;
  • охоронний номер;
  • категорія об'єкта (пам'ятка історії, ландшафту, мистецтва, містобудування, архітектури і т.д.);
  • технічний стан;
  • статус об'єкта і форма власності і власник (якщо це приватна власність);
  • судові справи (якщо є) та інше.

Нагадаємо, у квітні 2019 року Київська міська державна адміністрація заявляла про перевірку всіх об'єктів культурної спадщини і сакральних споруд у столиці на предмет дотримання пожежної та техногенної безпеки.

Зазначалося, що в планах обстежити об'єкти всіх форм власності. Також перевірять наявність охоронних договорів, які, відповідно до законодавства, повинні укладати власники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram