ГоловнаКультура

Третій Київський тиждень критики оголосив основну програму

На кінофестивалі покажуть сім фестивальних хітів з Канн і Венеції.

Кінофестиваль Київський тиждень критики, який пройде цього року втретє, оголосив основну програму.

Як повідомляють організатори, в рамках основної програми покажуть сім фільмів, відібраних на Каннському і Венеціанському кінофестивалях.

Відкриється фестиваль 24 жовтня фільмом французького режисера Бертрана Бонелло "Крихітка зомбі", який брав участь у "Двотижневику режисерів" на Каннському кінофестивалі.

Також у програмі:

  • "Маяк" Роберта Еґґерса – хорор, ще один фільм з каннського "Двотижневика режисерів", відзначений журі ФІПРЕССІ. Головні ролі у фільмі виконали Віллем Дефо і Роберт Паттінсон.
  • "Атлантика" Маті Діоп – володар гран-прі Каннського кінофестивалю, містична драма.
  • "Озеро диких гусей" Дяо Інаня – неонуар режисера, який отримав "Золотого ведмедя" Берлінського кінофестивалю за свій попередній фільм "Чорне вугілля, тонкий лід".
  • "Примарні тропіки" Баса Девоса – драма, ще один фільм з "Двотижневика режисерів".
  • "Про нескінченність" Роя Андерссона – трагікомедія, володар призу за режисуру Венеціанського кінофестивалю цього року.
  • "Розфарбований птах" Вацлава Маргоула – драма, знята в копродукції Чехії, України, Польщі та Словаччини. Екранізація однойменного роману Єжи Косинського про Голокост. Учасник основного конкурсу Венеціанського кінофестивалю 2019 року.

Українську програму фестивалю, куди увійде шість картин, оголосять 9 жовтня.

Кожен фільм на Київському тижні критики представлять критики-куратори фестивалю - Анна Дацюк, Сергій Ксаверов, Станіслав Битюцький і Дарія Бадьйор.

У рамках фестивалю також запланована дискусійна програма, яку буде оголошено пізніше.

3-й фестиваль Київського тижня критики пройде в кінотеатрі "Жовтень" з 24 по 30 жовтня 2019 року. На відкритті фестивалю відбудеться церемонія нагородження щорічною Національною премією кінокритиків "Кіноколо".

Фото: Facebook / Київський тиждень критики

Нагадаємо, раніше організатори Київського тижня критики оголосили програму ретроспективи: в її рамках покажуть шість фільмів, знятих в епоху Нового Голлівуду: від "Безтурботного наїздника" Денніса Хоппера до режисерської версії "Апокаліпсису сьогодні" Френсіса Форда Копполи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram