ГоловнаКультура

Театральний режисер Стас Жирков очолив столичний Театр на Лівому березі

Тамара Трунова зняла свою кандидатуру на користь Жиркова і стала головним режисером.

Театральний режисер Стас Жирков очолив столичний Театр на Лівому березі
Фото: Христина Хоменко

Новим керівником Київського театру на Лівому березі став театральний режисер, художній керівник театру "Золоті ворота" Стас Жирков.

Про це повідомляє Укрінформ.

18 січня відбувся конкурс на посаду керівника Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра. Заявки на участь у конкурсі подали чотири людини: Стас Жирков, Тамара Трунова, Катерина Степанкова й Олександр Ганноченко. У підсумку виграли двоє - Жирков і Трунова, але перший став директором-художнім керівником Театру, а Трунова - головним режисером.

У публікації у своєму Facebook Стас Жирков написав, що вони з Тамарою Труновою йшли на конкурс як одна команда і вірять, що сучасна театральна робота може існувати тільки за допомогою горизонтальної системи роботи театру. Також він додав, що вони будуть працювати зі спільною програмою.

Цей конкурс провели у зв'язку зі смертю керівника Театру на лівому березі Едуарда Митницького в жовтні минулого року. Він займав цю посаду з 1994 року.

Стас Жирков - український режисер, Заслужений артист України. У 2011 році став лауреатом премії «Золота пектораль» за найкращий режисерський дебют, у 2014 році став художнім керівником театру «Золоті ворота». Також співпрацює з Молодим театром в Києві і Магдебурзьким театром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram