ГоловнаКультура

У КМДА спростували інформацію про закриття кінотеатру "Київ"

Запропоновано включити "Київ" у мережу "Київкінофільм".

У КМДА спростували інформацію про закриття кінотеатру "Київ"
Кинотеатр "Киев"
Фото: kino.i.ua

Кінотеатр "Київ" продовжить свою роботу в нинішньому форматі, повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на директора Департаменту культури Діану Попову.

"Кінотеатр продовжить свою роботу в тому самому форматі, що і зараз. Будь-які інші заяви - домисли, не більше. Фестивальний профіль у контексті меморандуму між КМДА та кінофестивалем "Молодість" так само буде основним", - зазначила Діана Попова.

Крім того, постійні звернення орендаря в комісію з питань власності щодо зменшення орендної ставки викликають сумніви в його платоспроможності.

"Місто просто не може ставити під загрозу подальшу роботу цього легендарного кінотеатру. Тому для оперативного та ефективного управління майном громади, запропоновано включити "Київ" у мережу "Київкінофільм". Ми не можемо собі дозволити навіть припустити, що робота кінотеатру може бути зупинена", - додала Діана Попова.

Нагадаємо, кінотеатр "Київ" є пам'яткою архітектури та містобудування місцевого значення і цільове призначення кінотеатру змінюватися не може. Крім того, перед укладенням договору оренди, балансоутримувач повинен спочатку укласти охоронний договір з Департаментом охорони культурної спадщини, у якому також буде прописано цільове призначення будівлі - кінотеатр.

Діана Попова зазначила, що всі кінотеатри, які перебувають в мережі КП "Київкінофільм", демонструють сталий розвиток та ефективну роботу.

Отже, в мережу входять кінотеатри "Алмаз", "Факел", "Промінь", "Пролісок", "Старт", "Ліра", "Салют", "Лейпциг", "Флоренція", "Київська Русь", " Ім. Т. Шевченко", "Кіото", "Ленінград" ("Дніпро"), "Загреб", "Братислава", "Краків" і "Молодіжний".

На оновлення матеріально-технічного стану комунальної мережі кінотеатрів тільки в 2018 році було виділено 20 млн з міського бюджету.

26 грудня голова Держкіно Пилип Іллєнко повідомив, що столичному кінотеатру "Київ", який перебуває у комунальній власності, не продовжили термін оренди.

Нагадаємо, що цього року в столиці закрилися два найстаріших кінотеатри - " Україна "і" Кінопанорама". Рішення про їх закриття були ухвалені власниками будівель, де розташовані кінотеатри, - свого часу обидві будівлі були виведені з власності міста Києва і продані приватним особам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram