ГоловнаЕкономікаДержава

Київ планує залучити $100 млн на модернізацію системи теплопостачання

Підписано меморандум з ЄБРР, МФК та USAID.

Київ планує залучити $100 млн на модернізацію системи теплопостачання
Фото: kyivcity.gov.ua

Київська міськадміністрація і "Київтеплоенерго" підписали меморандум про співпрацю з ЄБРР, Міжнародною фінансовою корпорацією і USAID в модернізації і розвитку системи теплопостачання Києва.

Про це повідомила прес-служба КМДА.

У рамках меморандуму планують розробити проміжний фінансовий пакет на суму 100 млн доларів для першочергових робіт з модернізації. Ці кошти будуть спрямовані на реконструкцію, заміну й оновлення інфраструктури.

За словами мера Києва Віталія Кличка, в рамках співпраці буде створена нова концепція роботи "Київтеплоенерго" і план її реалізації за підтримки міжнародних партнерів. Він розраховує, що "Київтеплоенерго" стане "компанією європейського рівня, яка буде надавати послуги високої якості".

Нагадаємо, упродовж останніх 17 років міським тепловим господарством, ТЕЦ 5 і ТЕЦ 6 керувала компанія "Київенерго".

Вона забезпечувала близько 70% киян централізованим опаленням і гарячим водопостачанням, і весь Київ - електрикою. Крім того, компанія відповідала за безперебійну роботу двох теплоелектроцентралей, розташованих у Києві.

Упродовж 2018 року енергооб'єкти київської комунальної власності були передані від "Київенерго" в управління комунального підприємства "Київтеплоенерго".

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, для ремонту системи теплопостачання в Києві потрібен мільярд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram